Culturele aanbod

Bekijk hier 'het culturele aanbod' van onze aanbieders in de Gemeente Velsen

  • All
  • Muziek
  • Theater
  • Vrijetijd
  • Zang
  • Kunst
Image Description
Muziekschool

Alphenaar Muziekles IJmuiden

Alphenaar Muziekles IJmuiden is een vooruitstrevende en flexibele muziekschool die wekelijks ruim 300 leerlingen en cursisten voorziet van kwalitatieve muzieklessen en deze voor een betaalbaar tarief aanbieden in de IJmond. Jong of oud, beginner of gevorderd, hobbymatig of (semi)professioneel en alle stijlen. De Alphenaar docentenband is vooral bekend als begeleidingsband voor o.a. de Summer Park Sessions, het Havenfestival IJmond, e.a.

Image Description
Centrum voor kunsteducatie / Beverwijk

Centrum voor de Kunsten

Centrum voor de Kunsten is dé plek voor kunsteducatie en de spin in het web van allerlei regionale kunst- en culturele organisaties. Belangrijkste doel: zo veel mogelijk kinderen en volwassenen met kunst en cultuur in aanraking brengen.

Image Description
Natuur- en milieu-educatiecentrum / Driehuis

Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk natuurmuseum en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in de Gemeente Velsen. Het museum heeft een uitgebreide collectie planten en dieren, waarvan een deel wordt tentoongesteld. In de wisselende thematentoonstellingen beleven kinderen de natuur van dichtbij in interactieve opstellingen die een beroep doen op al hun zintuigen. Het hele jaar door zijn er ook knutselworkshops en activiteiten.

Image Description
Cultuur-, erfgoed- en kunstpodium / Velsen-Zuid

Podium Engelmundus

Podium Engelmundus wil het historisch kerkgebouw behouden om het toekomstbestendig te kunnen gebruiken als een multifunctionele en duurzame ontmoetingsplek voor evenementen op het gebied van cultuur, kunst, erfgoed, religie, educatie en zingeving. De ruimten zijn te huur voor publiek- en besloten gebruik.

Image Description
Musicalvereniging / Uitgeest

Theatergroep time Square

Musicalvereniging Time Square is een enthousiaste amateurvereniging die zich richt op het opvoeren van complete (Nederlandstalige) musicals. Ongeveer 45 leden in de leeftijd van 18 tot 75+ jaar verzamelen zich elke maandagavond in De Zwaan in Uitgeest om te repeteren. In 2015 heeft Time Square het besluit genomen om de lat hoger te leggen en complete musicals op te gaan voeren. Inmiddels hebben we verschillende musicals gespeeld. Onze laatste was Legaly Blonde.

Image Description
Beeldende kunst/ Velsen Zuid

KCV

Het KCV telt 16 leden (2022), die incidenteel met andere Velsense kunstenaars contact houden om gezamenlijk te exposeren. De disciplines en stijlen zijn: beeldhouwen, keramiek, mixed media, textiles, schilderen, grafiek en fotografie.

Image Description
Shantykoor / IJmuiden

Nortada

Shantykoor Nortada bestaat momenteel uit 20 zangers, 3 accordeonisten, een trekzakspeler en een slagwerker/zanger. Het koor verzorgt optredens in verzorgings- en verpleeghuizen, markten en buurtcentra.

Image Description
Muziek en kunst

't Mosterdzaadje

't Mosterdzaadje in Santpoort is een sfeervol concertzaaltje in een voormalig kerkje. Vanaf 1983 worden daar wekelijks concerten georganiseerd. Om iedereen de kans te geven concerten bij te wonen, is er geen entree, maar wel collecte na afloop. Het podium is zeer geliefd onder musici uit binnen- en buitenland. Tevens zijn er wisselende tentoonstellingen.

Image Description
Muziektheatergroep / Velsen

PlugIn

'Plug In is een amateur muziektheater gezelschap dat jaarlijks een zelf geproduceerd muziektheaterstuk brengt. Marcel Woning is schrijver-regisseur van Plug In en maakt van bestaande muzieknummers en een zelfgeschreven script een toegankelijk stuk.

Wilt u zich ook aansluiten?

Neem dan contact met ons op.

CONTACT
Logo

Voor iedereen die op zoek is naar cultuur in de Gemeente Velsen

Gesubsidieerd door:

Logo

Contact

Volg ons

Volg ons op social media als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en VG-concerten